ProVoCanto

ProVoCanto is een kamerkoor van jonge professionals in Nederland. Deze zangers richten zich op avontuurlijke muziekproducties. Door de keuze van interessante locaties wordt koormuziek belevenis. Door boeiend repertoire te programmeren wordt een breed publiek aangesproken. De concerten zijn meer dan zang alleen door combinatie met instrumentalisten, acteurs, vormgevers, lichtkunstenaars en dansers. Eigen aan de werkwijze van ProVoCanto is grote samenhang van de programma onderdelen en betekenis daarvan. Ze vormen als het ware één groot kunstwerk.

ProVoCanto streeft naar een viertal producties van vijf concerten elk op jaarbasis. Deze optredens zullen voornamelijk - maar niet alleen - in Noordoost Nederland klinken. Hiermee vormt het koor een aanvulling van hoog niveau op het culturele aanbod.

Alle zangers van ProVoCanto zijn geschoolde musici. De meeste zangers hebben al ervaring opgedaan in nationale en internationale gezelschappen.

Hans Tijssen heeft in het afgelopen decennium regionaal diverse producties vormgegeven met amateurs van het hoogste niveau. De aanzienlijke publieke belangstelling voor deze producties toonden aan dat er een voedingsbodem is voor bijzondere zangspektakels van hoogste kwaliteit.

Met de recente oprichting van het topkamerkoor ProVoCanto wil Tijssen zich als cultureel ondernemer definitief vestigen binnen de professionele muziekwereld. Na jaren van cultureel werk in de regio ziet Hans motief en gelegenheid om het culturele landsschap te verrijken met avontuurlijke muziekproducties op professioneel niveau.