Huygens Consort

Eerstvolgende concert:

Falling Towers | Changing Times

(reflectie op 20 jaar nine/eleven en Corona)

Toegangskaarten via eventbrite (€ 20,- incl.ticketkosten)

10 september 2021, 20.30u Bergkerk Deventer Bestel hier kaarten Deventer


LET OP: Concerten zijn alleen te bezoeken met een geldige QR Code in de Coronacheck app of een negatief testbewijs!


Huygens Consort komt na een lange CoViD break met een bijzonder programma. Een programma met de titel ‘Fallen Towers – Changing times’.

Het programma verwijst naar de beladen datum van 11 september 2001 en de huidige CoVid Crisis. Twee gebeurtenissen die de wereld verander(d)en. Het Consort heeft voor dit programma samenwerking gezocht slagwerker, percussionist Jan Wolfkamp. Jan zal samen met de Blasterbeam en synthesizers van Hans Tijssen enkele gave improvisaties spelen. Verder wordt het programma ondersteund door videobeelden en een uitgekiend lichtplan. Video en licht worden verzorgd door jan Veldsink en Frank Boerrigter.

Het Huygens Consort bestaat uit Andre Geerts, Hans Tijssen , Henriette van der Laan en Lin de Jong. Zij zullen in komende concerten diverse composities zingen. Hun repertoire reikt van gregoriaans en minimal music tot popsongs en evergreens.

Het wordt een spannende mix van bestaande composities, improvisaties, slagwerk en synthesizers ondersteund door beeld- en geluidsfragmenten.

De concerten worden mogelijk gemaakt door ondersteuning van:Over het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`