Huygens Consort

Eerstvolgende concert:

Sweelinck - Psalmen en Orgelwerken

Op 12 en 14 november geeft het Huygens Consort samen met organist Mannes Hofsink een tweetal concerten die volledig aan Jan Pieterszoon Sweelinck gewijd zijn. 400 jaar na zijn dood komt de muziek weer tot leven in Hattem en Deventer. Twee bijzondere plaatsen. De grote kerk van Hattem bezit het oudste complete orgel in de, voor Sweelinck gangbare, middentoonstemming en Deventer was de geboorteplaats van Sweelinck. Het vokale kwartet Huygens Consort en organist Mannes Hofsink gaan u mee terugnemen naar een bijzonder tijd in de Nederlandse muziekgeschiedenis.Concerten

12 november 20.30u Grote kerk Hattem koop kaarten Hattem
14 november 15.30u Bergkerk Deventer koop kaarten Deventer

LET OP: Concerten zijn alleen te bezoeken met een geldige QR Code in de Coronacheck app of een negatief testbewijs!

Over het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`